torsdag 7. januar 2010

Turen er i gang!

Da var vi trygt fremme i Bangkok, Thailand! Flyturen gikk overraskende bra, selv om flyet fra Oslo var forsinket med to timer. Fra Oslo gikk turen til Istanbul, Tyrkia, hvor vi fordrev ventetiden med litt ludo og kortspill (Inger vant...!). Utpaa kvelden gikk flyet videre til Bangkok. Paa den 9 timer lange turen saa vi filmen "My sisters keeper" (baade Solveig og Inger satt og sippa saa faelt at flyvertene lo godt av oss!), sov og hoerte paa musikk. Det foerste som slo i mot oss var den varme og klamme lufta, i forhold til de 10 kuldegradene vi kom fra i Norge foeltes det som et drivhus. Til tross for det varme vearet hoeljet det ned i store mengder og gatene ble fort fylt opp saa vannet rakk til midt opp paa bildekkene. Ikke akkurat det vaeret vi hadde forventet oss!
Etter en 40 minutters kjoeretur (Arne Hustrulid, som vi har hatt kontakt med her, hentet oss), kom vi frem til Laksi Evangelical Lutheran Church. Her sto det flere Thaier for aa oenske oss velkommen. Foerst satt de ut krakker for at Solveig ikke skulle bli vaat paa beina og buksa. Balansen var kanskje noe ustabil etter flyturen (god unskyldning i alle fall), saa det endte med at hun laa langflat under vannet! Inger var heldig nok til aa laere av Solveig sine feil og tok av sko og brettet opp buksa og kom seg noen lunde torr "paa land" :) Inne i foajeen stod de klare med fargerike blomster og velkomstkort paa bordene der det stod "Ms. Enger & Ms. Solveig velkommen til Laksi Menighet og Thailand". Vi ble ivrig fotografert med og av alle de fremmotte. Etter over et dogn paa reisefot tok vi oss nok meget godt ut forran kamera :)

Resten av dagen bestod av omvisning i bygget og et mote med noen av de som har ansvaret for oss og engelsksenteret. Etter det ble vi invitert ut for aa spise, og endte opp paa en kinesisk restaurant (naar thaiene skal spise litt fin mat gaar det i kinamat). I forhold til skikkene her bestilte vi flere smaaretter og satte alt midt paa bordet slik at alle kunne forsyne seg av det de ville. De norske smakslokene vaare ble litt utfordret naar alle satt og ventet paa at vi skulle smake paa alt fra sushi til soppsuppe, risen og salaten smakte spesielt godt ;)

Det var noen trotte og svimle jenter som til slutt fikk kommet seg i seng etter at vi folte vi hadde smilt og nikket lenge og vel :)

Vi har fri frem til mandag, saa dagene fremmover er satt av til avlsappning og litt utforskning av omraadet. Vi gleder oss!

3 kommentarer:

  1. Så kjekt å lesa om opplevelsene dokkas så langt!
    Håbe dokk oppdatere så ofte som mulig=)
    Kos dokk videre!

    SvarSlett
  2. Prøve igjen ,det er ikke lett for et gamelt hode.Men altså hei ,det var kjempe kjekt å høre ifra dere.Lo godt ser det for meg.Kos dere videre .god klem mor.

    SvarSlett
  3. Bilda, bilda... :)
    Glede mg t å fulla reisen dokka.. D bli sikkart heilt toppers:)
    Kos dkke

    SvarSlett