mandag 22. mars 2010

Eventyr i fjellene!

Naa har vi akkurat kommet tilbake til Hanoi fra en to-dagers tur til Sapa (helt paa grensa til Kina i nord). Det ble nattog baade opp og ned, saa sparte vi baade tid og penger paa overnatting :) Den forste dagen gikk gruppa vaar, som bestod av oss to, sammen med vaar private guide, nedover dalen og innover gjennom flere landsbyer. Sapa og omraadet rundt er i utgangspunktet befolket av flere forskjellige minoritetsgrupper. Den storste er det svarte H'mong-folket. Det var spennende men spesielt aa se hvordan de lever sitt enkle og tradisjonspregede liv, som minner om levemaaten i Norge for et par hundre aar tilbake. Naar vi gikk langs risterrassene kunne vi se H'mong-koner i tradisjonelle drakter, baerende paa tunge straakurver med bambus, side om side med turister med kamera og solbriller.
Den andre dagen kjorte vi hver vaar motorsykkel (med gir!) for aa utforske omraadene utenfor Sapa sentrum. Det var en helt fantastisk opplevelse, og vi ble mer en littegranne bitt av motorsykkel-basillen :) Men etter 6-7 timer paa humpete veier opp og ned bratte fjell, var stumpene vaare baade stive og stole - men det var saa absolutt verd det!
Etter hva vi har hort var vi spesielt heldige med vaeret. Paa forhaand hadde vi faat hore om regn, skodde og minusgrader. Saa fornufitge som vi er, hadde vi laant oss noen gamle (og vel og merke matchende) fleese-bukser, og pakket ullundertoyet overst i sekken. Men sola viste seg fra god-sidaa og vi angret at vi ikke hadde med oss shorts :)
Nok en gang hadde vi en fantastisk tur med flotte opplevelser og gode minner!

PS. Vi hadde tenkt aa dele mange flotte bilder med dere, men dataen her er ikke sammarbeidsvillig, saa det maa vente... Den som venter paa noe godt og saa videre :)

Solveig og Inger

4 kommentarer:

 1. Hørres heilt fantastisk ut!! =D Misunne dåkke bare litte granna..!!
  Nyt India for alt dåkke kan nå då!! =D Glede meg te å se å hørra mer fra der! =)
  God klemmer fra Sandnes hvor ull enda blir brukt under buksa i mars.. (men snøen er nå borte, eg vi ser asfalten og nedbør kommer i form av regen... Nå er det største problemet å holde seg på bena på all sanden som ligger på bakken.!)
  Dåkke e bra!!

  SvarSlett
 2. jaja.. eg trur egentlig ikkje dåke har da så fint som dåke ska ha da te!
  (e sikkert bere for å få oss misunnlige.. men da funke ikkje på meg!)

  SvarSlett
 3. Aiaiai... Jøsses d får virkelig sitt å jort masse. Kjekt å lesa om alt d oppleve. God tur vidare:)

  SvarSlett
 4. Tusen takk for breve, Solveig. e kjempeartig og lese om det dåkke oppleve. Æ VILL AU, så tru æ skal reise litt til neste år jeg og;)

  kos dåkke masse og pass godt på dåkke sjøl. æ vil ha dåkke like hele tilbake..

  SvarSlett